Negende landstitel Giggs

Voetballer Ryan Giggs is met Manchester United voor de negende keer kampioen van Engeland geworden. De 33-jarige aanvoerder uit Wales brak daarmee het recordaantal landstitels van de Liverpool-spelers Phil Neal en Alan Hansen, die tussen 1976 en 1990 acht keer kampioen werden met Liverpool.

Manchester won de titel omdat concurrent Chelsea gisteren punten verspeelde in de derby tegen Arsenal (1-1). Met nog twee duels te spelen kan de onttroonde titelhouder de achterstand van zeven punten niet meer overbruggen.

Voor Manchester United, dat in 2003 voor de laatste keer kampioen werd, is het de zestiende landstitel. De ploeg van coach Alex Ferguson won zaterdag al met 1-0 van stadgenoot Manchester City. Doelman Edwin van der Sar stopte in de slotfase een strafschop. Cristiano Ronaldo had daarvoor het winnende doelpunt gemaakt, ook uit een strafschop.

Ook voor Ferguson was het al zijn negende titel met de Mancunians. Sir Alex won met zijn ploeg ook nog vijf keer de FA Cup, een keer de Europa Cup voor bekerwinnaars en een keer de Champions League. Hij is de meest succesvolle coach ooit in het Engelse voetbal. „Vroeger was ik geobsedeerd door het winnen van prijzen in Europa”, gaf Ferguson te kennen. „Maar dat is door het hoge niveau van de Premier League inmiddels niet meer het geval. Het is nu de sterkste competitie van Europa.” Op 19 mei speelt United nog de finale om de FA Cup, tegen Chelsea.