nader bekeken

Met nog vijf speelrondes te gaan in de Spaanse voetbalcompetitie, heeft de Nederlandse aanvaller Ruud van Nistelrooy gisteren de leiding overgenomen in het nationale topscorersklassement. In het duel met Sevilla – de club van de huidige nummer twee op het topscorerslijstje, Frederic Kanouté – maakte hij twee doelpunten voor Real Madrid, dat met 3-2 in het eigen stadion won. Real nam daarmee ook de tweede plaats in de Primera Division over van Sevilla. De Madrileense club volgt op twee punten van leider en grote rivaal Barcelona.

Als het Van Nistelrooy lukt om zijn koppositie te behouden dan vestigt hij een bijzonder record. Niet eerder namelijk slaagde een voetballer er in om in drie grote voetballanden het seizoen als topscorer te beëindigen. Van Nistelrooy was eerder topscorer in de Nederlandse competitie – tweemaal zelfs – en in de Premier League in Engeland.