`Muzen` op Delft Chamber Music

Rotterdam, 7 mei. De eerste editie van het Delft Chamber Music Festival die wordt geprogrammeerd door violiste Liza Ferschtman staat deze zomer in het teken van leermeesters, voorgangers en muzen. Ferschtman, vorig jaar onderscheiden met de Nederlandse Muziekprijs, volgde Isabelle van Keulen op als als artistiek leidster van het festival, dat van 3 t/m 12 augustus voor de elfde maal plaatsvindt op het Prinsenhof in Delft. Te gast zijn onder anderen Bella Davidovich, Quirine Viersen, Enrico Pace, Nabuko Imai en Ferschtmans vaste pianist Inon Barnatan. Ferschtman koos het thema omdat ”alle musici en componisten worden verbonden door het vermogen te leren van een illustere voorganger, medemusicus of de schoonheid van mens of natuur.” Er zijn avonden rond de Kreutzer Sonate en `de verliefde componist` naast kinderconcerten en een concert voor jongeren, waarop kamermuziek kan worden beluisterd met een cocktail in de hand.