Moberg vertrekt naar Dubai

Topman Anders Moberg (57) van supermarktbedrijf Ahold (Albert Heijn) wordt op 1 juli de nieuwe bestuursvoorzitter van projectontwikkelaar Majid Al Futtaim (MAF) in de Verenigde Arabische Emiraten.

Dat heeft MAF vandaag bekendgemaakt. Ahold was niet bereikbaar voor commentaar. MAF ontwikkelt megawinkelcentra in het Midden-Oosten en werd in 1992 opgericht. Het concern groeit snel. Zo werd vandaag bekend dat MAF ook in Iran winkelcentra gaat ontwikkelen. Dit jaar werd besloten de activiteiten uit te breiden naar Noord-Afrika. Tot 2015 staan dertig winkelcentra op het programma, elk met een grootte van circa 35.000 tot 150.000 vierkante meter. In maart won MAF een prijs voor het beste winkelcentrum ter wereld met Mall of the Emirates in Dubai. Vorig jaar trok dat winkelcentrum (180.000 vierkante meter) 23,5 miljoen mensen.

MAF-president Majid al Futtaim zei dat hij van Moberg een „belangrijke bijdrage” verwacht aan zijn bedrijf. Voorzitter van de MAF en landgenoot van Moberg, Pehr Gyllenhammar, liet weten dat de Zweed „zeer geschikt is om de onderneming door de volgende fase” te leiden. MAF heeft 12.000 werknemers en is een van de grootste werkgevers in de regio. Het hoofdkantoor staat in Dubai.