Meeste vloeken op tv bij publieke omroep BNN

Hilversum, 7 mei. De verruwing van de taal op de Nederlandse televisie neemt toe. Vorig jaar waren er ongeveer 112.000 vloeken, scheldwoorden en verwensingen te horen. Dat is ongeveer 13 procent meer dan in 2005. Op de publieke zender BNN zijn de meeste grove taaluitingen te horen. Dat blijkt uit de Vloekmonitor die TNS NIPO elk jaar in opdracht van de Bond tegen het Vloeken uitvoert. Elke week waren op de Nederlandse televisie 2148 grove bewoordingen te horen. Dat is ruim vijfhonderd meer dan in 2003, het jaar waarin grove taaluitingen op tv voor het eerst werden bijgehouden. BNN was in 2006 met een gemiddelde van 6,7 per uur opnieuw de omroep met de meeste grove taaluitingen. Daarna komen bij de publieken de VARA (4,3) en de VPRO (3,3). Veronica voert met gemiddeld 3,5 uitingen de ranglijst bij de commerciëlen aan, gevolgd door MTV ( 2,4).