Lichtgewicht

mp3-spelers Creative Zen Stone

Bij Creative houden ze niet van half werk als het gaat om mp3-spelers. Of juist wel: de nieuwe Zen Stone wordt in de markt gezet als een concurrent voor de iPod Shuffle en kost precies de helft. Reken niet op verrassende nieuwe features; het is net als de Shuffle een piepkleine mp3-speler met 1 GB geheugen en zonder poespas. Het meest opvallende zit ’m in de prijs. De Zen Stone ligt in de winkels voor 40 euro, de iPod Shuffle kost 79 euro.

Het is een strijd tussen twee vedergewichten: de Stone weegt 18,5 gram en biedt ruimte aan 250 liedjes op 128 Kbit-kwaliteit. De iPod Shuffle weegt 2 gram minder en heeft ook 1 GB flashgeheugen. Apple is iets voorzichtiger: op iPod Shuffle passen 240 ‘gemiddelde’ liedjes. De voorverkoop voor het zwarte Stone-model is al begonnen op de Creative-site, de andere vijf kleuren volgen later in mei.

Marc Hijink

Meer mp3-spelers op nrc.nl/hebben