Leo Beenhakker coacht Feyenoord in play-offs

Leo Beenhakker is de komende twee weken interim-trainer van Feyenoord. De 64-jarige Beenhakker moet de Rotterdamse voetbalclub via de play-offs aan een ticket voor het UEFA-Cuptoernooi zien te helpen. Feyenoord start de play-offs donderdagavond met een wedstrijd bij Groningen. Zondagmiddag volgt de return in de Rotterdamse Kuip.

Feyenoord moest op zoek naar een interim-trainer na het ontslag van Erwin Koeman afgelopen donderdag. Koeman zei onvoldoende gemotiveerd te zijn Feyenoord nog langer te leiden en stapte zelf op. Vrijdagochtend had technisch directeur Peter Bosz voor het eerst contact met Beenhakker, momenteel bondscoach van Polen. Beenhakker stemde zaterdag in met het voorstel van Feyenoord, omdat het makkelijk is te combineren met zijn taak in Polen.

Beenhakker sprak dit weekend al met de hulptrainers Henk Duut en John Metgod en meldt zich vandaag in Rotterdam. „Het is maar voor maximum twee weken. Dat is inderdaad wel heel kort. Noem mij dan ook maar Adje interim”, zei hij lachend tegen NOS Radio.

Beenhakker was de laatste coach die in 1999 met Feyenoord de landstitel won. Het jaar daarna presteerde de club onder zijn leiding ook behoorlijk goed in de Champions League en bereikte het de tweede ronde. Beenhakker, die ook nog Real Madrid en het Nederlands elftal coachte, vertrok naar Ajax en werd opgevolgd door Bert van Marwijk. Die won in 2002 met Feyenoord nog de UEFA Cup, maar Beenhakker erkende zaterdag dat het sindsdien snel bergaf is gegaan met zijn ‘oude liefde’. „Ik ken de redenen daarvoor niet en wil ze ook niet kennen. Ik richt me nu op de spelersgroep en FC Groningen. Ik zal bij Feyenoord toch nog wel elf spelers vinden die hetzelfde doel hebben als de club en als ik? Het gaat om Europees voetbal, dat lijkt me duidelijk.”

Volg Feyenoord in de play-offs via www.feyenoord.nl