Inburgeren

nasha_russia_copy.jpgRusland nadert de Eurostandaard. Binnenkort moet iedereen die hier wil werken een Russisch taalexamen afleggen, lees ik hier, uitgezonderd werknemers van buitenlandse bedrijven. (een hele opluchting) 

Ook in Rusland hebben ze behoefte aan inburgering. Zie deze komische serie ‘Ons Rusland’, waar ’onze gasten uit Centraal-Azië’ Rafsjan en Dzjoefzjoed maand in, maand uit een appartement renoveren. (ofwel: televisie kijken, thee drinken, dingen kapot maken en stelen) De machteloos brullende Russische huiseigenaar troeven ze af met kruiperigheid, (vaak gespeelde) domheid en gebrekkige taalvaardigheid. Hier doen ze een Borat met de toiletpot, hier behangen ze ramen, enzovoorts. ’Dag baas! Salaris?’

Lachen zeg, malle accentjes en doorgegroeide wenkbrauwen. Mag sinds Pim toch ook weer in Nederland? Misschien iets voor SBS.

    • Coen van Zwol