Gelijkspel cricketers in derby

Een gelijkspel is zeldzaam in het cricket, maar op de eerste speeldag van de hoofdklassecompetitie, gisteren, was het al raak in Den Haag. De derby tussen het Haagse HCC en Voorburg CC eindigde gisteren na ruim zeshonderd ballen in een tie: beide teams scoorden precies 221 runs voor negen wickets.

Voorburg had dat totaal eerst battend op het bord gezet, vooral dankzij 78 runs van de Australiër Ryan Le Loux. De Voorburgse club had daarna lange tijd uitzicht op de overwinning, omdat er regelmatig Haagse wickets vielen. Door Tom de Grooth (47 runs) en een lang partnership tussen Jacob-Jan Esmeijer (60) en Fred Bos bleef HCC in de wedstrijd. De laatste over, met international Jeroen Smits en Edward Sleijffers aan bat, moest HCC acht runs maken voor de overwinning, maar het werden er zeven.

Ex-international Tim de Leede van Voorburg was blij dat zijn ploeg uiteindelijk niet verloor. „Het was heel spannend. De afgelopen jaren hebben we een paar keer op de laatste of voorlaatste bal verloren. Daarom waren we nu blij met een tie. Zonder die voorgeschiedenis waren we teleurgesteld geweest.” HCC kon zich vinden in het resultaat. „Het was een bizarre wedstrijd”, zei Jacob-Jan Esmeijer. „Het had alle kanten op gekund. Maar iedereen kan hier mee leven. We zijn in elk geval allebei nog ongeslagen.”