Eigen kledinglijn voor bibliotheek

Eigen kledinglijn voor bibliotheek Amsterdam, 7 mei. Presentatie van de nieuwe bedrijfskleding van de Openbare Bibliotheek Amsterdam, afgelopen zaterdag. De kledinglijn werd ontworpen door de Marokkaanse ontwerper Aziz Bekkaoui. Hij ontwierp eerder de kleding van de modeshow voor het 50-jarig bestaan van de Europese Unie. Ook maakte hij kostuums voor opera’s en dansgezelschappen. Zijn ontwerpen hangen onder meer in het Parijse Musée de la Mode en het New Yorkse Guggenheim Museum.De modeshow vond plaats in de lege magazijnen van de huidige centrale bibliotheek aan de Prinsengracht. Begin juli verhuist deze vestiging naar het Oosterdokseiland, dichtbij het Centraal Station. De nieuwe bedrijfskleding is onderdeel van een totale vernieuwing van de bibliotheek. Zo kreeg de website een nieuw uiterlijk en opende de bibliotheek zaterdag als eerste een filiaal in de virtuele wereld Second Life. Foto NRC Handelsblad, Maurice Boyer Show van ontwerper Aziz van de kostuums die hij ontwierp voor de Openbare Bibliotheek Amsterdam die in juli naar de nieuwbouw bij het Centraal Station verhuist Foto NRC H'Blad Maurice Boyer 070505 Boyer, Maurice