een weekeinde vol voetbal

Manchester United is kampioen van Engeland. De ploeg van Alex Ferguson zag gisteren Chelsea punten verspelen in de Londense derby tegen Arsenal (1-1). Met nog twee duels voor de boeg kan de titelverdediger de achterstand van zeven punten niet meer inhalen. Het is de zestiende titel voor United, dat zaterdag met 1-0 uit bij Manchester City won. Edwin van der Sar stopte een penalty.

Het bestuur van de Engelse Premier League stelt een onderzoek in naar mogelijke illegale afspraken rond de transfer van doelman Tim Howard. Manchester United verkocht de keeper in februari aan Everton. Daarbij zou ManUnited hebben bedongen dat Howard in de onderlinge wedstrijd, vorige week zaterdag, niet zou mogen meedoen. Hij speelde inderdaad niet.

Barcelona blijft in de Spaanse competitie op titelkoers. De ploeg van trainer Frank Rijkaard won bij degradatiekandidaat Real Sociedad met 2-0. Andrés Iniesta en Samuel Eto’o scoorden na rust.

BV Veendam en FC Dordrecht hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van de promotie/ degradatieplay-offs. Veendam verloor weliswaar in Deventer met 2-0 van Go Ahead Eagles, maar had de eerste wedstrijd thuis met 5-1 gewonnen. FC Dordrecht speelde thuis gelijk tegen FC Zwolle: 1-1. Uit wonnen de Dordtenaren met 1-0. Veendam ontmoet woensdag Excelsior. Dordrecht treft RKC Waalwijk.

Rode Ster Belgrado veroverde drie speelronden voor het einde van de Servische competitie zijn 25ste titel, door de derby bij Partizan Belgrado met 2-1 te winnen. De kampioen heeft ook nog kans op de beker. Op 15 mei staat de finale op het programma tegen Vojvodina Novi Sad.

Schalke 04 heeft in de Bundesliga zijn koppositie met succes verdedigd. De club uit Gelsenkirchen won voor eigen publiek met 1-0 van FC Nürnberg dankzij een treffer van Kevin Kuranyi in de 64ste minuut. Het was zijn vijftiende treffer. De voormalige Ajacied Tomás Galásek kreeg in de 81ste minuut rood na een fopduik van Hamit Altintop.

Concurrent VfB Stuttgart won zijn zesde duel in successie, met 2-0 van FSV Mainz. Fernando Meira en Roberto Hilbert brachten de treffers op hun naam. Stuttgart bleef op een punt van Schalke, met nog twee wedstrijden te spelen.

AC Milan kan de komende drie tot vier weken niet over Ronaldo (30) beschikken. De Braziliaanse aanvaller blesseerde zich op de training aan zijn linkerenkel. Mede dankzij Ronaldo klom Milan de laatste weken naar de derde plaats in de Italiaanse competitie. De oud-PSV’er maakte in elf duels zeven doelpunten.

Bobby Robson moet opnieuw de strijd met kanker aangaan. Voor de vijfde keer is bij de voormalige bondscoach van Engeland en oud-trainer van PSV de ziekte in zijn longen geconstateerd. De afgelopen vijftien jaar is de 74-jarige Robson al vier keer geopereerd wegens kanker. Hij moet de komende zes weken chemotherapie ondergaan.

De Europese voetbalbond UEFA heeft bij de verkoop van de eerste 300.000 kaarten voor het EK volgend jaar in Oostenrijk en Zwitserland 39 mensen uitgesloten. Zij hebben in hun eigen land een stadionverbod. Er zijn drie aanvragers van kaarten uit Nederland bij.

Door de derby in Istanbul bij Besiktas met 1-0 te winnen, kan Fenerbahçe de landstitel in Turkije nauwelijks meer ontgaan. Met nog drie duels voor de boeg bedraagt de voorsprong van Fenerbahçe vijf punten op nummer twee Besiktas. Mateja Kezman besliste de topper al na twaalf minuten.