Basso krijgt lagere straf als hij met justitie meewerkt

Rome, 7 mei. Als Ivan Basso meewerkt met justitie en de sportautoriteiten, dan kan de Italiaanse wielrenner strafvermindering tegemoetzien. Dat heeft openbaar aanklager Maria Cristina Rota gisteren bevestigd. Rota bereidt de strafzaak voor tegen de renner die wordt verdacht van dopegebruik. Basso is eerder deze week verhoord door het Italiaans olympisch comité. Hij heeft tot dusver ontkend dat hij banden heeft onderhouden met de Spaanse arts Fuentes. In het lab van Fuentes zijn bloedzakjes gevonden die aan hem zouden toebehoren. Wegens gebrek aan bewijs verviel vorig jaar de aanklacht tegen Basso (29) in de Spaanse dopingzaak Operacion Puerto, maar zijn naam keerde vorige week terug. Het leidde een week geleden tot zijn ontslag bij zijn Amerikaanse werkgever Discovery Channel.