7 Brief schrijven

„...enorme troost...” Nederland, Hilversum, 06-05-2003 Herdenking moord op Pim Fortuyn in de Mediapark. Maarten Fortuyn, de broer van Pim Fortuyn. Foto:Evelyne Jacq Het is misschien de laatste enthousiaste papieren-briefschrijver van Nederland, onze minister-president. In oktober vorig jaar publiceerde hij al een bundeling brieven aan onder anderen Marianne Timmer en majoor Bosshardt. Afgelopen week was Marten, de broer van Pim Fortuyn aan de beurt voor een schriftelijk hart-onder-de-riem. De premier wenst Marten veel sterkte tijdens alle Fortuyn-5-jaar-dood-terugblikken. De ‘broer van’ zegt geroerd te zijn door de menselijkheid die Balkenende toont door een persoonlijke brief te schrijven. En zo is het maar net. Hoewel de loftuitingen over Pim slechts drie alinea’s beslaan, is de toon van Balkenende echt hartelijk. Een inspiratie om zelf eens de vulpen (of printer) in gebruik te nemen en de nieuwe trend die Balkenende heeft ingezet te volgen. Laten we weer eens attent zijn tegen elkaar! Toch? Jacq, Evelyne

Briefje van papier

A4’tje: 0,6 ctPostzegel: 44 ct

Het is misschien de laatste enthousiaste papieren-briefschrijver van Nederland, onze minister-president. In oktober vorig jaar publiceerde hij al een bundeling brieven aan onder anderen Marianne Timmer en majoor Bosshardt. Afgelopen week was Marten, de broer van Pim Fortuyn aan de beurt voor een schriftelijk hart-onder-de-riem. De premier wenst Marten veel sterkte tijdens alle Fortuyn-5-jaar-dood-terugblikken. De ‘broer van’ zegt geroerd te zijn door de menselijkheid die Balkenende toont door een persoonlijke brief te schrijven. En zo is het maar net. Hoewel de loftuitingen over Pim slechts drie alinea’s beslaan, is de toon van Balkenende echt hartelijk. Een inspiratie om zelf eens de vulpen (of printer) in gebruik te nemen en de nieuwe trend die Balkenende heeft ingezet te volgen. Laten we weer eens attent zijn tegen elkaar! Toch? (OvD)

Met bijdragen van Olga van Ditzhuijzen, Carola Janssen, Marleen Luijt en Anke Meijer