6 Fietsen

Driewieler

www.feetz.nl, 1.500 euro

Er was een tijd dat driewielerfietsen voorbehouden waren aan peuters en gehandicapten. Nu wil ik er ook één. Feetz is namelijk hip en handig. Om naar de markt te gaan bijvoorbeeld. Daar heb ik een hekel aan, omdat ik altijd te veel koop en mijn armen daardoor bij thuiskomst aan beide zijden acht centimeter langer zijn. Feetz bouw je in een paar overzichtelijke handelingen (zo laat het filmpje op de site zien) om tot een boodschappenkarretje dat je voor je uit duwt. Twee kinderen vervoeren in een mandje voorop is ook geen probleem. Aangekomen bij de dierentuin neem je ’m mee naar binnen als kinderwagen. Hij fietst bovendien als een tweewieler, doordat de voorwielen in de bochten soepel meekantelen. Lennart Vissers ontwierp Feetz in 2005 als afstudeeropdracht voor de Design Academy in Eindhoven. Nu heeft hij de fietsen samen met zijn vader in productie genomen. (CJ)