Zen Stone: vederlichte mp3-speler

Zen_Stone_Black_small.jpgBij Creative houden ze niet van half werk als het gaat om mp3-spelers. Of juist wel: de nieuwe Zen Stone wordt in de markt gezet als een concurrent voor de iPod Shuffle en kost precies de helft. Reken niet op verrassende nieuwe features; het is net als de Shuffle een miniscule mp3-speler met 1 GB geheugen en zonder poespas. Het meest opvallende zit ‘m in de prijs. De Zen Stone ligt in de winkels voor 40 euro, de iPod Shuffle kost 79 euro.
Afbeelding_2.png De vederlichte mp3-spelers verschillen verder weinig van elkaar. De Stone weegt 18,5 gram en biedt ruimte aan 250 liedjes op 128 Kbit-kwaliteit. De iPod Shuffle weegt 2 gram minder en heeft ook 1 GB flashgeheugen.
Apple is iets voorzichtiger: op iPod Shuffle passen maar 240 ‘gemiddelde’ liedjes.
De voorverkoop voor het zwarte Stone-model is begonnen op de Creative-site, de daadwerkelijke levering (in nog vijf kleuren) start later deze maand.

De allerdunste mp3-speler is overigens dit oerlelijke model op creditcard-formaat van de Israëlische firma Walletex (via gadgetzone).

Afbeelding_1.png