Wind en regen

De droogte duurt nog een dag voort. Vanaf maandag is het vervolgens wisselvallig met regelmatig regen en een stevige wind. De regen en wind worden veroorzaakt door een depressie die maandag ten noorden van ons langs trekt. De hogedrukgebieden die de afgelopen anderhalve maand bijna onafgebroken domineerden, zijn dan in geen velden of wegen meer te bekennen. Daarbij komt de temperatuur aanzienlijk lager uit.

Eerst hebben we nog met een rustig etmaal te maken. Vanmiddag is het meest zonnig en ook vanavond blijven de meeste plekken van wolken verschoond. Alleen langs de kust drijft vanavond en vannacht af en toe bewolking over. Landinwaarts koelt het zonder wolken en bij weinig wind flink af tot rond 4 graden en ontstaan mistbanken.

Morgen is voorlopig de laatste mooie dag. De dag begint met flink wat zon, maar vanuit het westen neemt al wel de sluierbewolking toe en de wind draait alvast van noord naar zuidwest. De temperatuur is echter nog hoog met 17 graden in het noordwesten tot 22 graden in het zuidoosten. Tegen de avond zijn de wolken in het noordenwesten dik genoeg voor wat lichte regen die daarna langzaam verder het land in trekt.

Maandag is het dan echt afgelopen met de vroege zomer. Er vallen enkele millimeters regen in het hele land. Bovendien trekt de wind flink aan en komt het kwik niet hoger dan 15 à 16 graden. De rest van de week blijft het wisselvallig en de maximumtemperaturen dalen tot 13 a 14 graden.