Twee Nederlandse squashteams in finale van EK

RICCIONE, 5 mei. De Nederlandse squashteams zijn al verzekerd van zilver op de Europese kampioenschappen voor teams. Het mannenteam bereikte in het Italiaanse Riccione voor het eerst in de historie de finale door Frankrijk te verslaan. Het vrouwenteam haalde voor de vijfde keer op rij de eindstrijd na een zege op Denemarken. De Nederlandse squashers beëindigden hun duels in de halve finale precies gelijk: twee zeges, evenveel games (6-6) en evenveel punten (76-76). De winst van kopman Laurens Jan Anjema gaf uiteindelijk de doorslag. Nederland treft vandaag in de finale titelverdediger Engeland dat in de andere halve finale Wales versloeg (4-0). De zege van de vrouwen op Denemarken kwam vrij eenvoudig tot stand. Kopvrouw Vanessa Atkinson stond geen game af tegen Line Hansen (9-6 9-7 9-5). Karen Kronemeijer duldde nauwelijks inbreng van Marie Louise Peddem (9-0 9-5 9-0). De Nederlandse squashspeelsters staan in de finale tegenover Engeland, dat nog nooit verloor.