Televisie Overige Films

Der Schatz der Weissen Falken (Christian Zübert, 2005, Duitsland). Duitse variant op ‘Stand By Me’ is schoongewassen familiefilm over drie vrienden die in de zomervakantie een schatkaart vinden. Ned.3, 15.05-16.40u.

Police Academy 3: Back in Training (Jerry Paris, 1988, VS). Derde aflevering in populaire reeks kluchten over ongeregelde club onhandige agenten. Met Steve Guthenberg. Veronica, 18.55-20.30u.

Lethal Weapon 3 (Richard Donner, 1992, VS). In hun derde film hangen de detectives Mel Gibson en Danny Glover alweer de pias uit. Cartoongeweld en spectaculaire actiescènes, gedraaid door Jan de Bont. Veronica, 20.30-22.45u.

Rambo III (Peter McDonald, 1988, VS). Deel drie in even succesvolle als reactionaire reeks actiefilms met Sylvester Stallone als verpersoonlijking van Amerikaanse superioriteit. Hij voert een eenmansoorlog tegen de Russische troepen in Afghanistan, wanneer deze zijn mentor kolonel Trautman hebben ingerekend. Veronica, 22.45-0.40u.

La dilettante (Pascal Thomas, 1998, Frankrijk). Komedie van veteraan Thomas, die ooit in ons land bekendheid genoot dankzij films als Le chaud lapin en Pleure pas la bouche pleine (beide uit 1974). Onbekommerde jongedame (Cathérine Fort) neemt leven, liefde en werk zoals het op haar afkomt. TV5, 0.25-2.00u.

Invasion of the Body Snatchers (Philip Kaufman, 1978, VS). Effectieve remake van griezelklassieker uit 1956. Donald Sutherland ontdekt dat bewoners van San Francisco beheerst worden door buitenaardse machten. Verrassende ironie. Ook met Brooke Adams en een gastrol van Kevin McCarthy, de held van Don Siegels versie. BBC1, 0.35-2.20u.

Bubble Boy (Blair Hayes, 2001, VS). Komedie over 17-jarige jongen die vanwege een falend afweermechanisme noodgedwongen in een plastic tent leeft, werd hier en daar van smakeloosheid beticht. De film promoveert de jongen tot een held die zijn beperkingen overwint. Hij ontvlucht in een mobiele bubbel het ouderlijk huis om te voorkomen dat zijn buurmeisje met een ander trouwt. Bewonderenswaardige hoofdrol van Jake Gyllenhaal. BBC2, 2.05-3.20u.

Billy the Kid (David Miller, 1941, VS). Vermakelijke remake van gelijknamige film uit 1930 schetst geromantiseerd beeld van het leven van een legendarische outlaw. Met Robert Taylor, Mary Howard en Brian Donlevy. Maandag, BBC2, 11.30-13.15u.

Antz (Eric Darnell & Tim Johnson, 1998, VS). Tweede computeranimatiefilm van Spielbergs DreamWorks, na Toy Story. Van de stem van Woody Allen voorziene werkmier met minderwaardigheidscomplex groeit in totalitaire kolonie uit tot opstandige held. Maandag, BBC1, 16.25-18.05u.