Radio Voorkeur

Vroege vogels. Op het Nogaro Circuit in Frankrijk wordt van 11 tot 13 mei de Eco-marathon verreden, waarbij het doel is om 3000 kilometer te rijden op 1 liter brandstof. Aan de race doen vier Nederlandse studententeams mee, waaronder De Hydro Cruisers, het team van de Haagse Hogeschool. Verder o.a. fysisch geograaf prof. Jan Sevink die een boekje samenstelde met twee aardkundige fietsroutes: fietsen langs stuwwallen, stuifduinen en grindbedden uit de IJstijd. Soort van de maand is de Rugstreeppad (Bufo calamita) met zijn knorrende geluid. Radio 1, 08.10-10.00u.

Radio atelier. Documentaire over de Nederlander Faleh Abdullah al Mansouri (60), die bijna een jaar geleden verdween. Hij vluchtte in 1988 uit Iran, kreeg uiteindelijk de Nederlandse nationaliteit en was actief lid van Amnesty International. Op 11 mei 2006 werd hij tijdens een bezoek aan Syrië gearresteerd en overgedragen aan Iran. Niemand heeft sindsdien meer iets van hem vernomen. Radio 1, 21.04-22.04u.

Verum, bonum, pulchrum. Over de Tempeliers. Aan het eind van het uur klinkt poëzie. Radio 5, 23.00-0.00u.