Radio Voorkeur

NPS Opera live. Un re in ascolto van de Italiaanse componist Luciano Berio (1925-2003). Koor van het Rotterdams Conservatorium & Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Stephen Harrap. Met o.a. Donald McIntyre, Peter Haage, Graham Valentine en Kathryn Harries. Radio 4, 19.02-23.00u.

VPRO/Boy Edgar Prijs 2007. Registratie van uitreiking van de prijs op 11 april aan pianist Bert van den Brink met o.a. muziek van Ernst Reijseger, cello; David Kweksilber, rieten; Benjamin Herman, altsax; John Engels en Hans van Oosterhout, drums; Hein van de Geyn, bas; Jesse van Ruller, gitaar. Radio 6, 21.02-0.00u.

Simek ’s nachts. Martin Simek in gesprek Thomas von der Dunk, cultuurhistoricus. Radio 1, 0.02-1.00u.

Avro Wintertijd. Connaisseur en liefhebber Harry de Winter draait platen uit zijn collectie en vertelt daar anekdotes bij. Het accent ligt op de classic albums (wel Pink Floyd en Coldplay, geen Radiohead en Kaiser Chiefs). Ook beschikbaar op podcast: www.avro.nl/podcast. Radio 2, 0.05-1.02u.