‘Ontucht basisschool’

De politie heeft deze week de 58-jarige directeur van basisschool Op Dreef in het Brabantse Putte aangehouden. Hij wordt verdacht van ontucht met meerdere leerlingen van de school. Namens een aantal kinderen is door het schoolbestuur aangifte gedaan tegen de directeur, die afkomstig is uit Ossendrecht. De ontucht zou over een langere periode zijn gepleegd. Om hoeveel slachtoffers het gaat, vertelde de politie niet. Hij is gisteren voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij kan in vrijheid de verdere gang van het proces afwachten.

Regionale krant BN/De Stem schrijft dat de directeur aanwezig zou zijn geweest bij het douchen van de leerlingen, op school of bij hem thuis, en dat hij foto’s heeft gemaakt.

Voorzitter Stephane Cépèro van het schoolbestuur liet in een verklaring weten dat de eerste klachten van ouders in januari zijn ontvangen en dat de vertrouwensinspecteur van onderwijs is ingeschakeld. Sinds 15 februari is de directeur niet meer op zijn werk.