Mexicaanse boeren willen recht op land

Mexicaanse boeren willen recht op land Mexico-Stad, 5 mei. Naakte demonstranten hebben gisteren op een van de belangrijkste straten in de hoofdstad Mexico-Stad gepleit voor meer rechten voor boeren. Ongeveer 400 betogers zetten hun eis kracht bij om boeren meer land in eigendom te geven. Veel boeren in Midden-Amerika hebben te maken met oneerlijke grondverdeling. Land is vaak in handen van grootgrondbezitters en multinationals. Boeren die wel land hebben, kennen vaak hun rechten niet. Het is gebruik in Mexico om naakt te demonstreren. Dat gebeurt bijna dagelijks. Foto AP ** EDS NOTE NUDITY ** Peasants belonging to the group 400 Pueblos, who fight for land rights for poor farmers, march naked in a major avenue of Mexico City, Friday May 4, 2007. As U.S. photographer Spencer Tunick prepares to shoot one of his famous photos of crowds of naked people next May 6, it is a daily occurrence in Mexico City to see people protesting naked.(AP Photo/Dario Lopez-Mills) Associated Press