Internet Voorkeur

Losersites. De Franse presidentsverkiezingen spelen zich niet alleen af op de websites van de finalisten Ségolène Royal en Nicolas Sarkozy, maar ook op die van de twee voornaamste presidentskandidaten die twee weken geleden in de eerste ronde werden uitgeschakeld: François Bayrou en Jean-Marie Le Pen. Via hun respectievelijke websites proberen ze invloed uit te oefenen op de keuze van hun kiezers. Samen zijn zij goed voor meer dan een kwart van het electoraat. Dat deel zorgt morgen voor de beslissing tussen Royal en Sarkozy. De extreemrechtse Le Pen heeft zijn kiezers officieel opgeroepen om niet te gaan stemmen. Op zijn site geeft hij in een filmpje commentaar op het tv-debat dat Sarkozy en Royal deze week voerden. Le Pen vindt Sarkozy toch beter geschikt als president. Bij centrumpoliticus François Baryou is www.bayrou2007.fr alweer vervangen door www.bayrou.fr. Ook hier geen officiële keuze, alleen de mededeling dat Bayrou een ‘belangrijke rol’ dient te spelen in de toekomst. Voor de goede verstaander: die heeft alleen Royal hem beloofd.

www.lepen2007.fr, www.bayrou.fr.