D.C. in ban van madam

De pers heeft haar de ‘D.C. Madam’ gedoopt. Maar volgens Jeanne Palfrey is ze geen hoerenmadam die callgirls leverde aan rijk Washington. Haar bedrijf, zegt ze, bood slechts een „legale, erotische fantasiedienst van hoge kwaliteit”.

Justitie denkt daar anders over. Zij verdenkt Palfrey van het witwassen van prostitutiegeld. Het proces moet nog beginnen, maar haar zaak trekt veel media-aandacht nu Palfrey zich via de pers alvast verdedigt: ze zegt dat ook hoge ambtenaren klant waren.

Er werd in de hoofdstad dan ook uitgekeken naar gisteravond als Palfrey in 20/20 namen zou noemen. De actualiteitenrubriek zou beschikken over haar telefoondata van de laatste jaren. Anderen twijfelden vooraf echter of ze alle beschuldigingen zal waarmaken.

De uitzending zou in ieder geval een interview bevatten met Randall Tobias, die op Buitenlandse Zaken president Bush’ internationaal omstreden aidsbeleid leiding gaf. Hij zegt dat hij meisjes enkel bestelde „voor massages”, maar trad wel af. In het strafdossier noemt Palfrey ook Harlan Ullman, een militair strateeg die de term ‘shock and awe’ bedacht. Hij wil niet reageren. (AP)