Britten halveren prijs Potter

Het zevende en laatste deel van J.K. Rowlings Harry Potter serie, Harry Potter and the deadly Hallows, veroorzaakt ruim twee maanden voor verschijnen een prijzenoorlog in de Britse boekenwereld. Britse media berichten dat boekhandelsketen Waterstone’s de prijs van het boek heeft verlaagd tot 8,99 pond (13 euro), nadat eerder internetboekhandel Amazon en supermarktketen Tesco de prijs al halveerden. Wie het boek bij Waterstone’s koopt krijgt er gratis nog de gidsWizardology, A Guide To the Wizards of the World bij.

„We kunnen het ons niet veroorloven dat Waterstone’s te boek staat als een dure winkel,” zei topman Simon Fox van de mediaketen HMV, eigenaar van Waterstone’s in The Guardian. Met de halve prijs verwacht Fox nauwelijks winst te zullen maken op het boek. Eerder deze maand sloot de boekhandelsketen dertig vestigingen.

De zevende en laatste Potter lijkt ondertussen zoals te doen gebruikelijk alle records te breken. Gebaseerd op uitstaande orders verwachten Britse boekhandelaars een verkoop van 350.000 exemplaren in de eerste 12 uur. Harry Potter and the deadly hallows verschijnt op 21 juli.