BRITNEY spears

comeback

Vijfentwintig jaar oud, en nu al een comeback! Britney Spears heeft het afgelopen week voor elkaar gekregen. Ze heeft weer voor het eerst opgetreden sinds ze de afkickkliniek heeft verlaten waarin ze in februari, net kaalgeschoren, werd opgenomen. Na haar scheiding van Kevin Federline vorig jaar, na een kort huwelijk, had ze een tijdje zo intensief gefeest dat ze (vrijwillig) moest afkicken.

In de House of Blues club in San Diego, Californië, kwam ze dinsdag onverwacht vijf liedjes zingen. Althans, een béétje onverwacht, want nadat was uitgelekt dat The M&Ms, die voor die avond stonden aangekondigd, niet bestonden en dat Spears weleens zou kunnen komen opdagen, werden de kaartjes voor die avond ineens een stuk duurder.

Spears verscheen op het podium in een roze topje, een wit minirokje en een bruine pruik. Volgens fans zag ze er goed uit. Ook woensdag en donderdag trad ze op in House of Blues clubs, in Anaheim en West Hollywood.

Britney Spears is de laatste jaren vrijwel continu in het boulevardnieuws, vooral vanwege haar consequent onburgerlijke gedrag. In 1998 scoorde ze als 17-jarig schoolmeisje een megahit met haar debuutsingle ‘Baby One More Time’, in 2002 kwam er een einde aan haar relatie met collega Justin Timberlake (waarna hij een hit had met ‘Cry Me A River’), in 2003 tongzoenden Madonna en Spears elkaar bij de uitreiking van de MTV Awards, en in 2004 trouwde Spears met een jeugdvriendje van wie ze na 55 uur scheidde, waarna ze met Kevin Federline trouwde en twee kinderen kreeg. Pikant detail: Federline had zijn zwangere vriendin voor haar verlaten. Maar ook de relatie met Spears hield dus geen stand, en nu is ze een alleenstaande, maar gelukkig wel weer werkende moeder. (BBC)

gere kust vrouw – sorry!

Acteur Richard Gere heeft zijn excuses aangeboden vanwege het zoenen van een vrouw, weliswaar op de wang maar toch op redelijk romantische wijze. De vrouw in kwestie, Bollywood-actrice Shilpa Shetty, tevens winnares van de Indiase Celebrity Big Brother, had er overigens geen bezwaar tegen. De kus, hier afgebeeld, vond plaats tijdens een ‘Aids Awareness’-event in Delhi en kwam vervolgens op de Indiase tv en op de voorpagina’s van Indiase kranten. In India zijn publieke uitingen van genegenheid nog grotendeels taboe, dus toen een advocaat een klacht indiende, verklaarde een Indiase rechtbank dat Gere zich schuldig had gemaakt aan publieke obsceniteiten – daar staat in India maximaal drie maanden gevangenisstraf op.

Maar Richard Gere speelde alleen maar voor de grap zijn rol in de film Shall We Dance na, legde Shetty achteraf uit, en daar was ze wel een beetje van geschrokken omdat ze het niet verwacht had, maar het was allemaal heel lief en onschuldig geweest. En Richard Gere heeft zich inmiddels verontschuldigd voor eventuele problemen die hij de actrice heeft bezorgd. Ook zei hij te hopen dat het mediacircus rond de kus niet de aandacht afleidt van het aidsprobleem in India. (BBC)