Achtertuin symfonie

Legato. Ik snap dat je een ridder bent en dat je me wilt doodmaken, maar ik moet nu even dit deurtje schilderen. Liefje, je moet een vlinder toch niet in een potje stoppen. Ga maar lekker fietsen. Nee, de spuit mag straks pas aan. Wil jij Toon een schone luier geven, ik heb verf aan mijn handen.

Agitato. Jezus zeg, dan bel je zo toch even terug. Als je de vleugels van een lieveheersbeestje eruit trekt doet dat pijn, ja. Nou, schat, ik vind één ijsje per dag wel genoeg.

Nee Lara, je mag hier niet poepen, ga maar gewoon in je eigen huis. Als je moeder erop zit, ga je boven in de badkamer. Nee, niet jokken, je pappa is daar niet. Die is naar z’n werk.

Forte. Jij zou ze toch insmeren, kijk nou, Toon is knalrood. Nee, ik hoef niet te zien hoe een naaktslak eruit ziet als je eroverheen bent gefietst. Als ik je nog één keer zie klieren met die waterspuit, zet ik ’m uit. Zeg, Lara ben jij niet een beetje te groot om in het gangetje te plassen? Straks lopen alle kindjes met hun blote voetjes door jouw plas. Ga het maar schoonspuiten. Hoe kom jij nou weer aan dat ijsje.

Piu forte. Wie geeft een kind van drie in godsnaam een Magnum. Weeeeh, hij heeft me natgemaakt. Wat heb ik nou gezegd, dit is écht de laatste keer.

Pianissimo. Hoezo consequenter zijn? Neem het anders even over joh, dan mag jij de rest van de dag alles heerlijk consequent helemaal zelf doen.

Con brio.

Mag ik dan nu mijn deur gaan schilderen?! Mam! Lara heeft in het gangetje gepoept.

Crescendo. Natuurlijk kan een lieveheersbeestje zonder vleugels niet meer vliegen en blijf met je tengels van die verf af! Handen wassen, we gaan NU aan tafel. Nee jij hebt geen honger, dat snap ik, je hebt net een Magnum op. Hoe kom jij nou weer aan zes schroeven in je mond. Weeeeh, zij heeft m’n Furby afgepakt. Nee, je mag geen mayo op je broccoli. Bestekgekletter. Jezus, mam, is die deur nou nog niet af?

Roos Ouwehand