Zwollenaren moeten nog droogzwemmen

Zwollenaren moeten nog droogzwemmen Zwolle. Een van de vrijwillige badmeesters van het enige openluchtzwembad in Zwolle verft de bodem van het bad. Voorlopig staat het zwembad nog droog, eerst moeten alle scheuren in het bassin worden gedicht. Het bad is eigendom van de gemeente, maar wordt beheerd door bezoekers. Vijftien jaar geleden kraakte een groep omwonenden het zwembad, om sluiting te voorkomen. De gemeente leed destijds jaarlijks enkele tonnen verlies op de exploitatie van het bad. Om in Zwolle in de openlucht te kunnen zwemmen heb je een abonnement nodig. Losse kaartjes verkopen ze er niet. Alle zesduizend abonnementhouders zijn verplicht om klusjes te verrichten, zoals schoonmaken, kassadienst draaien of toezicht houden als badmeester. Het zwembad uit 1934 is een rijksmonument. Het bestuur van het openluchtbad overlegt al even met de gemeente over structurele steun, met name voor groot onderhoud. Foto Herman Engbers Zwolle 2-5-2007 een badmeester van het buitenzwembad in Zwolle schilddert het (lekke) zwembad. Het oude zwembad wordt naast de badmeesters gerunt door vrijwilligers. foto: Herman Engbers Engbers, Herman

Een van de vrijwillige badmeesters van het enige openluchtzwembad in Zwolle verft de bodem van het bad. Voorlopig staat het zwembad nog droog, eerst moeten alle scheuren in het bassin worden gedicht.

Het bad is eigendom van de gemeente, maar wordt beheerd door bezoekers. Vijftien jaar geleden kraakte een groep omwonenden het zwembad, om sluiting te voorkomen. De gemeente leed destijds jaarlijks enkele tonnen verlies op de exploitatie van het bad.

Om in Zwolle in de openlucht te kunnen zwemmen heb je een abonnement nodig. Losse kaartjes verkopen ze er niet. Alle zesduizend abonnementhouders zijn verplicht om klusjes te verrichten, zoals schoonmaken, kassadienst draaien of toezicht houden als badmeester.

Het zwembad uit 1934 is een rijksmonument. Het bestuur van het openluchtbad overlegt al even met de gemeente over structurele steun, met name voor groot onderhoud.