waarheen op Bevrijdingspop

almere

Bevrijdingsfestival Flevoland

In Almere staan grote Nederlandse namen als Brainpower, Racoon en Di-rect. De Zwolse rappers en broers Blaxtar en Typhoon komen langs, evenals plezierhiphoppers The Party Squad. Verwacht een feest met de Surinaams-Nederlandse klassieker Trafassi. Voorts komt naar verluidt zelfs Ramses Shaffy voorbij.

amsterdam

Bevrijdingsfestival Amsterdam

Op het Museumplein staan ruim twintig acts, waaronder Coparck, Bettie Serveert, Paul de Munnick, singer/songwriter Lucky Fonz III, Beatrice van der Poel, funk/soul-collectief Lefties Soul Connection en Neder-rappers Opgezwolle.

assen

Bevrijdingsfestival Drenthe

Bevrijdingspop in Drenthe is iets bescheidener van opzet maar scoort niettemin met Nederlandse namen als Coparck, Opgezwolle, de voormalige Brainpower achtergrond rapper Dicecream en singer /songwriter Marike Jager.

Den Bosch

Bevrijdingsfestival Brabant

In Den Bosch wordt het feest als op een zigeunerbruiloft met het Belgische Antwerp Gypsy Ska Orkestra. Verder ook A Balladeer en festival-klassieker Krezip.

Groningen

Bevrijdingsfestival Groningen

In Groningen staan op Bevrijdingsdag maar liefst 24 topacts, uit binnen- en buitenland, waaronder Johan, Lefties Soul Connection, het Britse The Veils, The View, rappers Dicecream, Jawat, U-Niq en Jiggy Djé, het Belgische funk-feest-festivalbandje Goose en wederom Opgezwolle.

haarlem

Bevrijdingspop Haarlem

Ook op het traditioneel zeer gezellige en drukbezochte Haarlem Bevrijdingspop duikt Opgezwolle weer op, geflankeerd door soul-Idol Boris, wier optreden – waarschuwing – doorgaans weinig tot zijn recht komt op zo’n groot podium. In Haarlem verder ook dj’s C-mon & Kypski, het loom-funky jazzcollectief Room Eleven en Los ‘La Bamba’ Lobos.

Rotterdam

Bevrijdingsfestival Zuid-Holland

Bij de Erasmusbrug valt dit jaar te genieten van onder meer de Amerikaanse rockband Jaya the Cat, Neder-arrenbie-formatie Relax, Krezip en El Guapo Stuntteam.

utrecht

Bevrijdingsfestival Utrecht

In Utrecht zijn op Bevrijdingsdag te beluisteren Alamo Race Track, Neder-reggae-ster Ziggi, de Zeeuwse succesband Racoon, Zuco 103 en female mc La Melodia.

Wageningen

Bevrijdingsfestival Gelderland

Verwacht naast het vrijheidsdefilé in Wageningen ook 60 (!) popacts, waaronder Room Eleven, Racoon, Luie Hond en Malle Pietje & de bimbo’s.

Kijk voor alle festivallocaties op www.4en5mei.nl. En voor alle festivals: www.festivalinfo.nl.