Verandering

De meivakantie wordt afgesloten met een zonnig weekeinde waarbij de temperatuur ruim boven normaal uitkomt. Vanaf maandag slaat het weer echter om met bewolking, regen en lagere temperaturen. Vanavond en vannacht is het rustig. In het noordwesten drijft vanaf zee wat bewolking binnen. Elders is het helder, al kan bij een afnemende wind wel wat grondmist ontstaan. Rond zonsopkomst is het lokaal tot 5 graden afgekoeld. Morgen is het zonnig al ligt over het midden en zuiden van het land wel een deken van sluierbewolking. De zon weet hier echter goed doorheen te schijnen en laat de temperatuur uitkomen op 19 tot 23 graden. Alleen op plaatsen waar de matige tot af en toe vrij krachtige noordenwind over zee komt blijft de temperatuur met 14 tot 17 graden enkele graden achter. Zondagnacht is er vrijwel geen bewolking aanwezig en bij een sterk afnemende wind zakt de temperatuur in het noordoosten van het land terug tot 2 of 3 graden. Lokaal duikt de temperatuur aan de grond voor korte tijd net onder het vriespunt. Overdag breekt de zon nog goed door, maar vanuit het westen neemt de bewolking wel toe. Later op de dag valt in het noordwesten de eerste regen. De temperatuur stijgt op veel plaatsen nog tot 20 graden. Vanaf maandag waait er een stevige (zuid)westenwind en is er bewolking en regen. Soms regent het even goed door. De temperatuur komt in de middag met 14 of 15 graden net iets onder de norm uit.