Reagan was eenzaam, net als Rex

Doorgaans hield Ronald Reagan elke dag trouw zijn dagboek bij. Maar nadat de Amerikaanse president op 30 maart 1981 ernstig gewond raakte bij een aanslag op zijn leven, kon hij pas elf dagen later zijn verslag van deze maandag afsluiten met: „Neergeschoten worden doet pijn.” Het blad Vanity Fair heeft delen van de handgeschreven dagboeken gepubliceerd die Reagan gedurende zijn presidentschap (1981- 1989) bijhield. Het betreft de voorpublicatie van een boek van historicus Douglas Brinkley. Reagan schrijft op lichtvoetige, ongecompliceerde toon over zware binnen- en buitenlandse politieke onderwerpen. Over de Cubaanse leider Fidel Castro meldt hij: „Inlichtingendiensten stellen dat Castro erg bezorgd over mij is. Ik ben bezorgd dat we niets kunnen verzinnen dat zijn zorgen rechtvaardigt.” Andere fragmenten gaan over zijn privéleven. Een dag dat echtgenote Nancy van huis is, sluit hij af met: „Zoals gewoonlijk ben ik eenzaam, net als Rex [de hond].”

De voorpublicatie is te vinden op: www.vanityfair.com