Radio Voorkeur

Desmet live. O.a. schrijvers slaan alarm over fusies van uitgeverijen in een rondetafelgesprek met schrijver Nelleke Noodervliet, Hubert Smeets, hoofdredacteur van De Groene Amsterdammer, Max Pam en Chris van der Heijden. Schrijvers maken zich ongerust over de pluriformiteit van kranten en boeken naar aanleiding van de fusieplannen van PCM en Noordelijke Dagbladcombinatie/Veen Bosch en Keuning. Radio 5, 18.02-19.50u.

Nationale dodenherdenking. Met de documentaire over de oorlogsmisdadiger Jan Willem van der Tuin in het Overijsselse plaatsje Den Ham (± 19.25u) en een rechtstreeks verslag van de herdenkingsplechtigheid op de Dam bij het Nationaal Monument. Radio1, 18.55-20.25u.

De Avonden. De Britse regisseur Danny Boyle over zijn nieuwe speelfilm Sunshine en een interview met de Amerikaanse acteur en regisseur Steve Buscemi over Interview, de Amerikaanse ‘remake’ van de film van Theo van Gogh. Verder aandacht voor het verhaal De hagelwitte gympen van Joost Zwagerman van Martijn Couwenhoven. Radio6, 20.02-22.00u.