Inuvik

Inuvik Hallo ik ben Yip en ik ben naar Canada verhuisd. Ik heb een broertje Bo, hij is 9 en papa en mama natuurlijk. We zijn een keer dwars door Canada gereisd, maar nu ga ik vertellen over Inuvik. Inuvik ligt in het noorden van Canada, wij wonen op Vancouver Island. In Inuvik was het wel -28 graden Celcius! Ze zeiden dat het toen een mooie dag was! We bleven bij de arctic chalet, dat zijn allemaal kleine hutjes en die waren van 2 mensen, Judi en Olav. Je kunt er ook honden sleeën, dat hebben we ook gedaan. Er waren wel 30 honden, ik vond Alaska een heel leuke hond. We gingen 3 keer honden sleeën, de laatste keer gingen we over de Mackenzierivier die was helemaal bevroren! Zelfs auto's gingen erover! Wij gingen dat ook doen, de volgende dag. We gingen naar Tuk, dat is een afkorting voor Tuktoyaktuk. De volgende dag gingen we naar de cabin daar gingen mama en ik een stukje met sneeuwschoenen lopen, samen met Mario. Hij helpt bij de arctic chalet. We gingen toen terug en de volgende dag weer naar huis in het vliegtuig. Canadees nieuws van Yip van Muylwijck, 11 jaar, uit Courtenay Eigen nieuws 04-05-07

Hallo ik ben Yip en ik ben naar Canada verhuisd. Ik heb een broertje Bo, hij is 9 en papa en mama natuurlijk. We zijn een keer dwars door Canada gereisd, maar nu ga ik vertellen over Inuvik. Inuvik ligt in het noorden van Canada, wij wonen op Vancouver Island. In Inuvik was het wel -28 graden Celcius! Ze zeiden dat het toen een mooie dag was! We bleven bij de arctic chalet, dat zijn allemaal kleine hutjes en die waren van 2 mensen, Judi en Olav. Je kunt er ook honden sleeën, dat hebben we ook gedaan. Er waren wel 30 honden, ik vond Alaska een heel leuke hond. We gingen 3 keer honden sleeën, de laatste keer gingen we over de Mackenzierivier die was helemaal bevroren! Zelfs auto's gingen erover! Wij gingen dat ook doen, de volgende dag. We gingen naar Tuk, dat is een afkorting voor Tuktoyaktuk. De volgende dag gingen we naar de cabin daar gingen mama en ik een stukje met sneeuwschoenen lopen, samen met Mario. Hij helpt bij de arctic chalet. We gingen toen terug en de volgende dag weer naar huis in het vliegtuig.

Canadees nieuws van Yip van Muylwijck, 11 jaar, uit Courtenay