Eerste Deense dode tijdens ISAF-missie

Kabul, 4 mei. Voor het eerst is in Afghanistan een Deense militair omgekomen door geweld. De soldaat werd zondag geraakt tijdens een vuurgevecht in de zuidelijke provincie Helmand, waar de NAVO-missie ISAF een groot offensief voert tegen de Talibaan. Woensdag stierf hij in Denemarken aan zijn verwondingen. Eerder kwamen drie Deense militairen om bij het onschadelijk maken van een mijn. In Helmand is gisteren ook een Britse militair omgekomen toen acht tot tien opstandelingen een controlepost aanvielen, meldt ISAF. In Uruzgan, vier kilometer ten noordoosten van Kamp Holland, is gisteren een zelfmoordaanslag geweest, die volgens het ministerie van Defensie in Den Haag gericht leek op Australische militairen. Een Australische soldaat is licht gewond geraakt.