Dag van het vuurwerk

  De dag van de Overwinning nadert, 9 mei. In de Estse hoofdstad Tallinn spijkert de middenstand de etalages alvast dicht. De Russen komen. Misschien. Opnieuw. In Moskou vieren we met gerust hart en pure ziel feest, en wat is een feest zonder vuurwerk? De vuurwerkhits van 2007 dus.  In onze buurtsuper troffen we een kek setje Topol-M raketten aan, de nieuwste

 

vuurwerk2.jpg

De dag van de Overwinning nadert, 9 mei. In de Estse hoofdstad Tallinn spijkert de middenstand de etalages alvast dicht. De Russen komen. Misschien. Opnieuw.

In Moskou vieren we met gerust hart en pure ziel feest, en wat is een feest zonder vuurwerk? De vuurwerkhits van 2007 dus.  In onze buurtsuper troffen we een kek setje Topol-M raketten aan, de nieuwste generatie Russische intercontinentale kernraketten die het Westen in as moeten leggen. Wij kozen evenwel de aantrekkelijk geprijsde en effectief ogende pakketten Kombat en Dembel, de laaste vernoemd naar soldaten in hun tweede dienstjaar die het recht hebben verse recruten te bestelen, te treiteren en in elkaar te slaan. Watertanden deden we bij de koning van de vuurwerkpakketten: KGB, ofwel ‘Batterij met Groot Bereik’. Maar het prijskaartje was 3.699 roebel, ruim honderd euro. 

vuurwerk1.jpg