Bietensalade met gekookt ei

Voor 4 tot 6 personen: 400 g gekookte bietjes 4 eetlepels extra vergine olijfolie 2 eetlepels balsamicoazijn of vijgen balsamico 2 theelepels kruidenmosterd zout en versgemalen peper 3 eieren, op kamertemperatuur kleine handvol gehakte gladde peterselie

Snijd de bieten in blokjes en doe ze in een slakom. Giet de olie in een andere kom en klop er met een garde de azijn en mosterd door. Breng de vinaigrette op smaak met zout en peper. Schep de vinaigrette om met de bietjes en laat trekken terwijl u de eieren kookt.

U kunt voor dit recept de eieren zowel hard als zacht koken. Doe voor hardgekookte eieren de eieren in een pan koud water en brengt ze op een middelhoog vuur aan de kook. Neem zodra het water kookt de pan van het vuur en leg er het deksel op. Zet de kookwekker op 10 minuten. Giet de eieren na de 10 minuten af, doe ze in koud water en laat ze 5 tot 10 minuten staan. Pel ze en snijd ze in stukjes. Schep ze door de salade en garneer met peterselie.

Breng als u liever zachtgekookte eieren wilt gebruiken een kleine pan water aan de kook en doe er de eieren in. Kook ze 5 tot 6 minuten (afhankelijk van de gewenste zachtheid). Giet de eieren af, doe ze in een kom koud water en laat ze ongeveer 5 minuten staan. Pel ze en snijd ze doormidden, of snijd ze ongepeld doormidden en schep ze uit de schalen. Schik de parten ei tussen de bietjes in de slakom en garneer met de peterselie.

Kim Maclean

Morgen: Marokkaans vissoepje