7 Route plannen

Zo gevonden, alle musea in R’dam

Stadstripjes

www.staatopdekaart.nl

Sommige mensen hoeven ergens maar één keer geweest te zijn om er voortaan altijd de weg te weten. Er zijn zelfs hele volksstammen die een feilloos richtinggevoel met de opvoeding meekrijgen. Ik hoor daar niet bij. 15 keer maak ik voor mijn jaarlijkse bezoek aan de tandarts een routebeschrijving. De zestiende keer verdwaal ik weer. Tomtom heeft mijn leven vereenvoudigd, al zoek ik nog naar een manier om het apparaat op mijn fiets te monteren. Ook voor tripjes te voet moet ik mijn toevlucht nemen tot kaarten. Staatopdekaart is een handig hulpmiddel. Het is een van de vele inventieve toepassingen van Google Maps die de laatste tijd onder de naam ‘mashups’ het licht zien. Musea, attractieparken, trein- en metrostations, parkeerterreinen, je vinkt ze naar believen aan en uit. Bezienswaardigheden linken door naar websites en ingetekende routes kun je mailen. (CJ)

Met bijdragen van Renée Heidekamp, Carola Janssen, Henk Leenaers en André Waardenburg