Volgende week regen

Er komt een eind aan een uitzonderlijk droge, zonnige en warme periode. Vanaf zondag krijgen lagedrukgebieden vat op het weer in het westen van Europa. Op veel plaatsen volgt regen en met een westelijke wind komt de temperatuur op normaal waarden uit.

Vanavond en vannacht zakt de temperatuur terug tot 7 à 11 graden. Het is helder, alleen in het uiterste noordwesten schuift soms wat laaghangende bewolking van zee binnen. Verder wordt het op veel plaatsen nevelig.

Morgen begint de dag fris, maar de temperatuur gaat snel omhoog en komt uiteindelijk uit op 21 tot 24 graden. De Waddeneilanden komen wederom lager uit met maximaal 15 of 16 graden. De noordelijke tot noordoostelijke wind trekt nog iets aan en bereikt in Zeeland en langs de Zuid-Hollandse kust af en toe kracht 6. Verder is het zonnig, al ontstaan in de middag enkele stapelwolken.

In het weekeinde blijft het warm met in het binnenland 20 tot 22 graden. Het is zonnig, al komt in de loop van zondag meer bewolking voor.

In het noorden zou later op de dag een spat regen kunnen vallen. De noordelijke wind is eerst goed aanwezig, maar draait zondag naar het westen en neemt daarbij af. Dit is het begin van een ander weertype.

Vanaf maandag komt er meer bewolking voor en valt dagelijks regen. De wind schiet aan zee soms flink uit en het wordt overdag nog maar een graad of 15.