Televisie Film van de dag

Jack Nicholson en het ontroerende keffertje Verdell in As Good as It Gets. As Good As It Gets Year: 1997 Director: James L.Brooks Jack Nicholson PHOTOS12

As Good as It Gets. Racist, homohater, antisemiet, seksist, mensenhater en beroepshypochonder: het zijn de voornaamste karaktereigenschappen van Melvin Udall, de sarcastische en iedereen beledigende hoofdpersoon van As Good as It Gets. Bovendien heeft hij nog een handvol dwangneuroses. Maar hij wordt gespeeld door Oscar-winnaar Jack Nicholson, dus dat is genieten. De zwartgallige Udall, auteur van 62 zoetsappige damesromans, krijgt te maken met een alleenstaande moeder met astmatisch zoontje, die werkt in een ‘diner’. En met een homoseksuele kunstschilder die door de vriendjes van zijn model in elkaar wordt geslagen. De serveerster vertelt Udall: „When I first saw you, when you first came in to breakfast, I thought you were handsome. Then, of course, you spoke”. Hun lot wordt verbonden door het keffertje Verdell dat ieders hart doet smelten. (James L. Brooks, 1997, VS), Net5, 20.30-23.10u.

André Waardenburg