Radio Voorkeur

Desmet live. Arend Jan Boekestijn, Tweede Kamerlid voor de VVD, licht toe waarom hij de wetenschap heeft verlaten voor het politieke spel en geeft zijn visie op ontwikkelingssamenwerking. Verder o.a. aandacht voor het toneelstuk De Jodenverraadsters van Helmert Woudenberg en publicist Sanderijn Cels die vertelt over haar boek Dat hoort u mij niet zeggen, over politici en propaganda. Het rondetafelgesprek gaat over ontwikkelingssamenwerking. Radio 5, 18.05-19.50u.

De Avonden. Gesprek met Hein Aalders, eindredacteur van het tijdschrift De Parelduiker, en Couperus-kenner H.T.M. van Vliet over het literair erfgoed en de Couperuscollectie van dominee J.A. Eekhof. Verder o.a. aandacht voor de anonieme oprichters van www.heidendom.nl, overtuigde heidenen die het gedachtengoed van volkskundige A.G. de Bruyn (1874-1957) in ere willen houden. Radio6, 20.02-22.02u.

Casa Luna. Ad van Liempt, historicus en journalist, praat over zijn boek Kopgeld, Nederlandse premiejagers op zoek naar joden en vertelt waarom geschiedenis hem fascineert. Radio1, 0.02-2.00u.