Premier Israël onder druk om af te treden

Jeruzalem. De Israëlische premier Olmert staat onder zware druk om af te treden na de publicatie van een vernietigend rapport over zijn beleid in de eerste dagen van de Tweede Libanonoorlog. De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Tzipi Livni heeft gisteren haar partijgenoot Olmert persoonlijk geadviseerd af te treden. Volgens de Israëlische media staat ook minister van Defensie Peretz onder zware druk van zijn eigen Arbeidpartij om snel treden. De weigeringen van Olmert en Peretz meteen te vertrekken, hebben in Israël geleid tot een chaotische politieke crisis. Vooral de opstelling van Livni is voor Olmert een grote tegenvaller. Een woordvoerder van Olmert zei dat de premier niet lang zal wachten met haar te ontslaan. Geen van de vier regeringspartijen voelt voor vervroegde verkiezingen. De twee grootste partijen, Kadima en Arbeidspartij, zouden dan gehalveerd worden.