nrc.nl/blogs

nrc.nl/blogs Webby Awards. De uitreiking van de ‘Oscars van internet’ vindt pas op 3 juni plaats, maar nu al zijn de winnaars bekend. Maar liefst drie Nederlandse sites winnen een prijs, schrijft Marie-José Klaver op haar weblog over digitale zaken. De Nederlandse campagnesite I Spy With My Little Eye over kindermishandeling en de marketingsites over de Volvo C30 en de Philips Norelco Bodygroom hebben een Webby Award gewonnen. De Webby’s werden gisteren voor de derde keer toegekend. De prijsuitreiking is in New York. Vorig jaar won de Nederlandse muzieksite Fabchannel een Webby Award. Onder de andere winnaars van dit jaar zijn David Bowie, Greenpeace, eBay, YouTube en Flickr. www.nrc.nl/klaver

Webby Awards. De uitreiking van de ‘Oscars van internet’ vindt pas op 3 juni plaats, maar nu al zijn de winnaars bekend. Maar liefst drie Nederlandse sites winnen een prijs, schrijft Marie-José Klaver op haar weblog over digitale zaken. De Nederlandse campagnesite I Spy With My Little Eye over kindermishandeling en de marketingsites over de Volvo C30 en de Philips Norelco Bodygroom hebben een Webby Award gewonnen. De Webby’s werden gisteren voor de derde keer toegekend. De prijsuitreiking is in New York. Vorig jaar won de Nederlandse muzieksite Fabchannel een Webby Award. Onder de andere winnaars van dit jaar zijn David Bowie, Greenpeace, eBay, YouTube en Flickr.

www.nrc.nl/klaver

Waar is Fidel? Correspondent Marcel Haenen is op Cuba. Hij begaf zich in het feestgedruis ter gelegenheid van de Dag van de Arbeid, 1 mei. De grote afwezige was de Cubaanse leider, Fidel Castro. „Het kan natuurlijk nog steeds dat de tachtigjarige Castro straks opeens weer springlevend naast zijn ziekbed staat. De Cubaanse leider heeft immers in zijn leven al menig revolutionair huzarenstukje geflikt. Maar na zijn opvallende wegblijven op de mars ter ere van het internationale proletariaat beginnen de Cubanen toch voorzichtig te beseffen dat ze de man mogelijk nooit meer in het echt zullen zien. Op het nieuws over 1 mei werd in het geheel geen melding gemaakt van het niet verschijnen van Fidel Castro. Het journaal van die dag opende met het twintig minuten lang voorlezen van de laatste schriftelijke column van Castro.”

www.nrc.nl/tango