Nederlands Kamerkoor

Nederlands Kamerkoor Purcell was niet de enige grootmeester die het Engeland van de 17de eeuw heeft voortgebracht. Het Nederlands Kamerkoor o.l.v. Robert Hollingworth plaatst Purcells muziek naast tijdgenoten Gibbons, Tomkins en Wise. Gibbons was een meester in het samenspel tussen solo- en koorzang, voortgekomen uit de Elizabethaanse muziek van de late 16de eeuw. Concerten op 6/5 (Antoniuskathedraal, Breda), 8/5 (Vest, Alkmaar), 9/5 (Jacobijnerkerk, Leeuwarden), 11/5 Muziekgebouw aan het IJ, A’dam), 12/5 (Nieuwe Kerk, Den Haag). Inl.: www.nederlandskamerkoor.nl Koordirigent Peter Dijkstra tijdens een repetitie met het Nederlands Kamerkoor Foto NRC H'Blad, Maurice Boyer 050126 Boyer, Maurice

Purcell was niet de enige grootmeester die het Engeland van de 17de eeuw heeft voortgebracht.

Het Nederlands Kamerkoor o.l.v. Robert Hollingworth plaatst Purcells muziek naast tijdgenoten Gibbons, Tomkins en Wise. Gibbons was een meester in het samenspel tussen solo- en koorzang, voortgekomen uit de Elizabethaanse muziek van de late 16de eeuw. Concerten op 6/5 (Antoniuskathedraal, Breda), 8/5 (Vest, Alkmaar), 9/5 (Jacobijnerkerk, Leeuwarden), 11/5 Muziekgebouw aan het IJ, A’dam), 12/5 (Nieuwe Kerk, Den Haag). Inl.: www.nederlandskamerkoor.nl