Moeder verzet zich tegen haar zoons arrestatie

Moeder verzet zich tegen haar zoons arrestatie Nablus. De moeder van de 17-jarige Palestijn Raed al-Nadi worstelt met een Israëlische soldaat, nadat haar zoon is gearresteerd. Ze probeert de arrestatie te voorkomen, de andere aanwezigen kijken gelaten toe. De vrouw op de passagiersstoel van de knalgele sportauto lijkt geanimeerd toe te kijken, alsof het voor haar en de andere toeschouwers een toneelspel is. Volgens het Israëlische leger droeg de jongen gisteren een tas explosieven bij zich, toen hij de stad Nablus verliet. Hij werd gearresteerd om verhoord te worden. De toegangswegen naar de meeste Palestijnse steden en dorpen in de Westelijke Jordaanoever zijn in handen van het Israëlische leger, dat elke dag routinecontroles uitvoert. (AP) Bekijk het hele fotoverslag op www.nrc.nl/foto Foto AFP, Jaafar Ashtiyeh Najat a Palestinian mother scuffles with an Israeli soldiers as she tries to reach her arrested son at the Hawara Israeli manned checkpoint which blocks one of the main arteries to and from the northern Palestinian city of Nablus 02 May 2007. Najat was later allowed to see her son Nadi Raed, 17-years-old, who was arrested at the checkpoint by Israeli soldiers for allegedly carrying a bag of explosives. The entry and exit routes to the majority of Palestinian cities and towns are controlled by the Israeli military in the occupied West Bank. AFP PHOTO/JAAFAR ASHTIYEH AFP

De moeder van de 17-jarige Palestijn Raed al-Nadi worstelt met een Israëlische soldaat, nadat haar zoon is gearresteerd. Ze probeert de arrestatie te voorkomen, de andere aanwezigen kijken gelaten toe. De vrouw op de passagiersstoel van de knalgele sportauto lijkt geanimeerd toe te kijken, alsof het voor haar en de andere toeschouwers een toneelspel is.

Volgens het Israëlische leger droeg de jongen gisteren een tas explosieven bij zich, toen hij de stad Nablus verliet. Hij werd gearresteerd om verhoord te worden. De toegangswegen naar de meeste Palestijnse steden en dorpen in de Westelijke Jordaanoever zijn in handen van het Israëlische leger, dat elke dag routinecontroles uitvoert. (AP)

Bekijk het hele fotoverslag op www.nrc.nl/foto