Miljoen pond boete voor foto`s bruiloft Michael Douglas

Londen. Het Britse showbizzblad OK! heeft gisteren een rechtszaak gewonnen tegen concurrent Hello! over de trouwfoto`s van acteur Michael Douglas en actrice Catherine Zeta-Jones. Het hoogste Britse gerechtshof gaf OK! gisteren gelijk. Daarmee kwam een einde aan een rechtszaak van vier jaar. Hello! moet een schadevergoeding betalen van minstens 1 miljoen pond (1,3 miljoen euro). OK! had een exclusieve overeenkomst met Douglas en Zeta-Jones. Het blad mocht foto`s publiceren van het huwelijk van de beroemdheden zeven jaar geleden. Concurrent Hello! was OK! te slim af. Het tijdschrift plaatste ook foto`s van de bruiloft van een paparazzofotograaf. OK! won in 2003 een rechtszaak tegen Hello!, maar dat blad ging in hoger beroep. Hello! won de beroepsprocedure. Gisteren diende de zaak in het Londense Hogerhuis. De Law Lords bepaalden dat Hello! de schadevergoeding die het in 2003 moest betalen nu echt moet overmaken aan OK!. De rechters oordeelden ook dat Hello! niet de intentie had OK! zakelijk schade toe te brengen.