Leila Josefowicz

Leila Josefowicz Bij het strijkorkest Amsterdam Sinfonietta soleert de Canadese violiste Leila Josefowicz (28) in een programma onder leiding van Mark Wigglesworth. In het Vioolconcert van Beethoven speelt Josefowicz haar eigen cadensen. Ook op het programma staan Musica Celistis van de al jong met de Pulitzer Prize bekroonde Amerikaanse componist Aaron Jay Kernis (1960) en de Variations on a theme of Frank Bridge van Benjamin Britten. Concerten op 8/5 (Concertzaal Tilburg, 20.30u), 9/5 (Vredenburg, Utrecht) en 10/5 (Concertgebouw, A’dam). Inl.: www.sinfonietta.nl Steiner, Christian

Bij het strijkorkest Amsterdam Sinfonietta soleert de Canadese violiste Leila Josefowicz (28) in een programma onder leiding van Mark Wigglesworth. In het Vioolconcert van Beethoven speelt Josefowicz haar eigen cadensen. Ook op het programma staan Musica Celistis van de al jong met de Pulitzer Prize bekroonde Amerikaanse componist Aaron Jay Kernis (1960) en de Variations on a theme of Frank Bridge van Benjamin Britten. Concerten op 8/5 (Concertzaal Tilburg, 20.30u), 9/5 (Vredenburg, Utrecht) en 10/5 (Concertgebouw, A’dam). Inl.: www.sinfonietta.nl