Keith Tyson

Keith Tyson Vijftig mensen bouwden jarenlang aan Large Field Array van de Britse beeldend kunstenaar Keith Tyson. Nu zijn de 300 sculpturen voor het eerst samen te zien. Zowat het hele vloeroppervlak van de voormalige fabriekshal van De Pont wordt in beslag genomen door de beelden, die in lange rijen staan opgesteld – strak in het gelid. De meeste werken hebben een kubusvorm en de opstelling is nog het beste te omschrijven als een combinatie tussen een labyrint en een Wunderkammer. T/m 1 juli in De Pont, Wilhelminapark 1, Tilburg. Di t/m zo 11-17u. Tilburg, 09-02-07. Onderdeel van de tentoonstelling "Large Field Array" van Keith Tyson in De Pont . Foto Leo van Velzen NrcHb. Velzen, Leo van

Vijftig mensen bouwden jarenlang aan Large Field Array van de Britse beeldend kunstenaar Keith Tyson. Nu zijn de 300 sculpturen voor het eerst samen te zien. Zowat het hele vloeroppervlak van de voormalige fabriekshal van De Pont wordt in beslag genomen door de beelden, die in lange rijen staan opgesteld – strak in het gelid. De meeste werken hebben een kubusvorm en de opstelling is nog het beste te omschrijven als een combinatie tussen een labyrint en een Wunderkammer.

T/m 1 juli in De Pont, Wilhelminapark 1, Tilburg. Di t/m zo 11-17u.