Getronics geeft weer winstwaarschuwing af na Britse terugval

Rotterdam. Getronics heeft weer een winstwaarschuwing afgegeven. Door een afschrijving van 25 miljoen euro op de activiteiten in het Verenigd Koninkrijk lijdt de IT-dienstverlener dit jaar waarschijnlijk weer verlies. Dat maakte Getronics gisteren bekend bij de presentatie van de omzetcijfers over het eerste kwartaal. De koers van Getronics daalde gisteren met 7,7 procent, tot 6,25 euro bij het sluiten van de beurs. Bij de presentatie van de jaarcijfers moest het bedrijf ook al een winstwaarschuwing afgeven. Er wordt 25 miljoen euro afgeschreven op de Britse tak, omdat de resultaten over het eerste kwartaal lager waren dan verwacht en omdat het Britse management zijn verwachtingen voor de rest van 2007 naar beneden heeft bijgesteld. Getronics handhaaft wel de doelstelling om eind 2008 een winstmarge van 5 procent te halen. De omzet van Getronics daalde over het eerste kwartaal met 2 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2006, deels doordat enkele dochterbedrijven in de tussentijd zijn verkocht. Ook daalde de omzet uit producten. De omzet uit diensten groeide het afgelopen jaar autonoom met 4,7 procent.