Expertblog over ABN

Experts bloggen vanaf vanmiddag op de website van NRC Handelsblad over de overnamestrijd rond ABN Amro. Hun eerste onderwerp is de uitspraak die voorzitter Huub Willems van de ondernemingskamer van het Amsterdams gerechtshof vanmiddag doet in de zaak die beleggersvereniging VEB heeft aangespannen tegen ABN Amro. De VEB eist dat aandeelhouders zich mogen uitspreken over de voorgenomen verkoop van de Amerikaanse ABN-dochter LaSalle aan Bank of America.

De experts die aan het weblog deelnemen zijn bankanalist Gert-Jaap Kraan van Theodoor Gilissen, voorzitter Hans Westerhuis van de Europese Ondernemingsraad van ABN Amro, directeur Peter Paul de Vries van de Vereniging van Effectenbezitters en Tweede Kamerlid Ewout Irrgang (SP).

De rol van ING en portret Huub Willems: pagina 15

Volg het weblog over ABN Amro op nrc.nl/expertblog

Nieuws over de uitspraak van de ondernemingskamer op www.nrc.nl/abn