A Clockwork Orange

Toneelgroep D’ Electrique en improvpunkband The Ex gaan op tournee met hun bewerking van A Clockwork Orange, gebaseerd op de roman van Antony Burgess, vooral bekend van de verfilming. Regisseur Ola Mafaalani maakte de voorstelling in 2005 in een havenloods en heeft nu een vernieuwde versie gemaakt voor de schouwburg. Nieuw is de toevoeging van Amerikaanse acteur Stephen Payne, die eerder in Mafaalani’s Hemel boven Berlijn stond.

Ko van den Bosch speelt wederom de hoofdrol van Alex, de gewelddadige hangjongere met een voorliefde voor ‘Ludwig Van’ en ‘ A bit of the old ultra violence’. Hij wordt terzijde gestaan door Payne en Malou Gorter, die gemeen grijnzend haar hoge hak in menig mannenmaag plant. In het oorspronkelijke verhaal is Alex 15 jaar, maar deze Alex is ouder, vermoeider ook. Deze Alex bevindt zich niet in een futuristische wereld van Burgess, hij vecht verbeten zich in het hier en nu. D’Electrique en The Ex rammen met overdonderend totaaltheater op het publiek in. Danseres Jorinde Kuyper verbeeldt de verkrachtingen en de gruwelen die de groep aanricht. Op een staalplaten podium boven haar staat The Ex ritmisch te raggen, snaren hangen aan de gitaren. Erboven dreunen ritmische woorden van zanger Jos Kleij, vermengd met zang van Bernoulli.

Tournee t/m 6 juni. Info 020-6164004 of www.humstu.nl